All the recipes of this blog in English on www.scandinavianbread.blogspot.fi

perjantai 13. helmikuuta 2015

Tähkäsämpylät

Tähkäsämpylä Leivinlaudalla blogi helmikuu 201510 kpl

5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
0,5 dl öljyä
1 dl vehnärouhetta
2 dl kaurahiutaleita
1112 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, öljy, vehnärouhe ja kaurahiutaleet. Mittaa joukkoon puolet vehnäjauhoista ja vaivaa sen jälkeen taikinaa samalla vehnäjauhoja vähitellen lisäten noin 10 minuuttia. Kohota leivinliinan alla puolisen tuntia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo se kahdeksi tangoksi. Leikkaa molemmat viiteen, tasakokoiseen palaan. Pyörittele paloista soikeita sämpylöitä, joiden toinen pää on suippo. Leikkaa kumpaakin kylkeen neljä viiltoa. Siirrä leivinpaperilla päällystetylle leivinpellille nousemaan. Kohota 30 minuuttia.

Paista 225 asteen lämmössä n. 15 minuuttia. Jäähdytä leivinliinan alla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti