Monet avaavat grillikauden vappuna. Lihan ja kasvisten lisäksi grillissä paistuu aterialle myös leipä. Nämä mukavasti sitkeät, maukkaat leipäset valmistuvat nopeasti muun grillauksen ohessa, sillä taikinaa ei kohoteta.
12 kpl
3 dl kreikkalaista jogurttia
0,5 tl suolaa
1 dl persiljasilppua
1 tl kuivattua timjamia
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl härkäpapujauhoja
1 tl leivinjauhetta
voita paistamiseen
Sekoita jogurtti, suola, persiljasilppu ja timjami kulhossa. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Kaada jauhoseos jogurtin joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Pyörittele jauhotetuin käsin taikinasta palloja. Kuumenna valurautainen lettupannu grillissä, voitele pannu voilla ja paina taikinapallot mataliksi kakkusiksi lettupannun syvennyksiin. Paista leipäsiä lempeällä lämmöllä 5–7 minuuttia / puoli.
Leipäset ovat parhaimmillaan vastapaistettuina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti