All the recipes of this blog in English on www.scandinavianbread.blogspot.fi

torstai 16. huhtikuuta 2015

Tilli-pippuri-perunaleipä

Perunaleipä
Syömättä jääneet keitetyt perunat päätyvät meillä usein Tilli-pippuri-perunaleipään, jos ovat olleet jauhoista sorttia. Mausteet antavat muuten lempeän makuiseen leipään potkua, mutta ne voi jättää taikinasta poiskin. Leipä on kyllä maustettu varsin maltillisesti. Ohjeen määrillä tilli ja mustapippuri eivät vielä erotu tunnistettavina makuina leivän maussa, vaikka ne sitä mukavasti maustavat. 

1 iso leipä

2 keitettyä jauhoista perunaa
5 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
2 tl kuivattua tilliä
0,5 tl mustapippuria
11 dl vehnäjauhoja

Raasta keitetyt perunat kädenlämpöiseen veteen. Liuota hiiva ja suola nesteeseen. Lisää tilli ja mustapippuri. Vaivaa joukkoon vähitellen vehnäjauhoja kunnes taikina on kimmoisaa. Peitä liinalla ja kohota n. 30 minuuttia.

Kaada taikina reilusti jauhotetulle pöydälle ja vaivaa se uudelleen kimmoisaksi. Muotoile taikinasta yksi iso leipä ja nosta se leivinpaperilla suojatulle leivinpellille. Ripottele leivän pinnalle vehnäjauhoja. Viillä terävällä veitsellä pintaan koristekuvio. Anna kohota n. 30 minuuttia.

Paista 200 asteessa 3040 minuuttia. 

Jäähdytä ritilällä ilman liinaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti