All the recipes of this blog in English on www.scandinavianbread.blogspot.fi

tiistai 16. kesäkuuta 2015

Tuorejuustokierteet

Tuorejuustokierteitä leivon yleensä keiton seuraksi, mutta ne sopivat hyvin myös retkievääksi. Viimeksi söimme näitä merenrannalla hienoja maisemia ihaillen.

24 kpl

5 dl maitoa
2 tl suolaa
50 g hiivaa
1 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl öljyä
0,5 dl hunajaa
10 dl vehnäjauhoja
2 dl persiljaa tai ruohosipulia
150 g maustettua tuorejuustoa oman valinnan mukaan

Koristeluun:
1 muna
ripaus suolaa
seesaminsiemeniä

Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen maitoon. Lisää seesaminsiemenet, öljy ja hunaja. Lisää taikinaan vähitellen vehnäjauhoja ja vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä ja kulhosta. Peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa kevyesti. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat palat suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä pinnalle mielituorejuustoasi ja ripottele päälle persilja- tai ruohosipulisilppua. Kääri levyt rullalle. Leikkaa rullista 24 palaa ja pane ne paperilla suojatuihin muffinivuokiin. 

Kohota.

Riko muna ja lisää siihen ripaus suolaa. (Suola ei maistu, mutta se rikkoo munan "muljahtelevan" rakenteen, jolloin sillä on helppo voidella leivonnaisia. Hyppysellinen suolaa ei maistu munan joukossa, joten niksi toimii myös makeiden leivonnaisten, esimerkiksi korvapuustien, kanssa.) Voitele ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Paista 225 asteessa 12–15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti