All the recipes of this blog in English on www.scandinavianbread.blogspot.fi

lauantai 4. heinäkuuta 2015

Hulivilin herkku

Hulivilin herkku -jälkiruokaohjeella voitin vuosia sitten aikakauslehden järjestämän omenareseptikilpailun. Palkinnoksi sain kattiloita, jotka ovat yhä käytössä kettiössäni. 

Ohje paljastaa, että kuivuneen leivän tuunaaminen herkuksi on aina ollut lempipuuhiani ja paistettu ruisleipäraaste ikisuosikkini. Jos et ole vielä maistanut sokerissa ja voissa paistettua ruisleipää, kiireesti paistinpannu esiin. Seos on uskomattoman hyvää! 

200 g hieman kuivunutta ruisleipää

25 g voita

70 g sokeria (hieman vajaa 1 dl)
35 g fariinisokeria (0,5 dl)
130 g hyvälaatuista, tummaa suklaata
400 g raikkaan mausteisia omenia
1/2 sitruunan mehu 
75 g mantelirouhetta
1 dl kuohukermaa
1 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl sokeria
Koristeluun:
kuivattuja omenaviipaleita 

Raasta ruisleipä karkeaksi raasteeksi. Sulata voi paistinpannulla, lisää sokeri ja leipäraaste sulaan rasvaan ja paista seos. Jäähdytä hyvin. 

Raasta suklaa karkeaksi raasteeksi ja lisää se leipäseokseen. Jätä hieman suklaaraastetta koristeluun. 

Vaahdota kerma. Mausta se sokerilla ja lisää jogurtin sekaan. Soseuta omenat raakana tuoreomenasoseeksi. Lisää joukkoon sitruunamehu ja  mantelirouhe. 

Kokoa jälkiruoka kerroksittain annosmaljoihin (päällimmäiseksi kermajogurttikerros). Koristele kuivatuilla omenanviipaleilla ja suklaarouheella tai manteli- ja suklaarouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti