All the recipes of this blog in English on www.scandinavianbread.blogspot.fi

keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Ruisnäkkileipä



Mökkikausi on avattu. On näkkileivän aika. Tervetuloa kesä ja laiturin nokassa onginta!

12 kpl

1/4 pkt (n. 13 g) hiivaa
1 tl suolaa
5 dl maitoa
5,5 dl ruisjauhoja
2 dl härkäpapujauhoja
6 dl vehnäjauhoja
Päälle:
kuminoita
merisuolahiutaleita

Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen maitoon. Alusta joukkoon jauhot.

Kohota liinan alla 45 minuuttia.

Kaada taikina hyvin jauhotetulle työtasolle, vaivaa se palloksi, jaa kahteen osaan ja kauli molemmat palat vuorollaan ohueksi levyksi. Ota levyistä 20 cm halkaisijaltaan olevan irtokakkupohjavuoan reunalla pyöreitä leipiä ja nosta ne leivinpaperilla suojatulle pellille.

Kohota hetki, pistele, sumuta vedellä ja ripottele päälle merisuolahiutaleita ja kuminoita. Paista 200 asteessa 15 minuuttia / pelti.

Jäähdytä ritilällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti