All the recipes of this blog in English on www.scandinavianbread.blogspot.fi

tiistai 4. lokakuuta 2016

Lehtikaalinäkkäri



Lehtikaalista voi korjata satoa myöhään syksyllä, sillä se kestää hyvin pakkasta ja on monen mielestä parhaimmillaan vasta pienten pakkasten jälkeen. Jos lempireseptit on tässä vaiheessa syksyä jo moneen kertaan valmistettu, voi lehtikaalin seuraavaksi silputa näkkileipätaikinaan.

Lehtikaalinäkkäri on voimakkaan makuinen, ohut ja rapea näkkileipä, mutta taikinasta voi palat pienentämällä paistaa myös terveellisiä, gluteenittomia dippilastuja.

20 kpl

1 l lehtikaalisilppua
1 dl pellavansiemeniä
0,5 dl chia-siemeniä
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl maissijauhoja
2 rkl ruokaöljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl pippurisekoitusta
2 pikkusipulia
4 kirsikkatomaattia

Huuhdo lehtikaali, poista paksut ruodit ja silppua lehdet. Kaada kaikki ainekset yleiskoneen kulhoon, jossa on leikkaava terä ja pyöräytä ne tasaiseksi massaksi.

Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja painele se kostutetuin käsin pellin kokoiseksi (28 x 35 cm) levyksi. Aja levy taikinapyörällä 20 palaan. 

Paista 100 asteessa 45 minuuttia. Käännä. Poista paperi ja paista vielä toiset 45 minuuttia. Taittele näkkäri paloiksi ja paista vielä 10 minuuttia.

Jäähdytä ritilällä.

Jos jaat näkkärin ennen paistamista 40–50 palaan, annoksesta saa illanistujaisiin mukavaa dipattavaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti