All the recipes of this blog in English on www.scandinavianbread.blogspot.fi

keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Naurisrieskat



Naurisrieska maistuu syksyltä. Viimeistään lokakuussa alan kaipailla tätä herkkua, eikä himo hellitä ennen kuin olen kaivanut esille tämän luottoreseptini ja pari pellillistä rieskoja on paistettu. 

6 kpl

1 nauris (n. 250 g)
1 tl suolaa
1 dl piimää
0,5 dl öljyä tai juoksevaa kasvirasvaa
2 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja

Kuori nauris ja leikkaa se peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Nosta palat pieneen kattilaan ja lisää vettä niin että ne lähes peittyvät. Keitä pehmeiksi. Soseuta nauriit keitinveteen, jota on jäljellä puolisen desilitraa. Valmista sosetta tulee 3 dl (250 g). 

Sekoita muut ainekset jäähtyneen naurissoseen joukkoon ja pyörittele taikinasta 6 palloa, jotka litistät leivinpaperilla suojatulle pellille pyöreiksi rieskoiksi.

Paista 225 asteessa 15 minuuttia. Tarjoa lämpimänä, jotta voi sulaa rieskan päälle. Sitten vain nautiskelemaan. On tämä hyvää! Miksi ihmeessä naurista ei käytetä keittiössä enemmän?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti