All the recipes of this blog in English on www.scandinavianbread.blogspot.fi

keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Muunnoksia


Kuva Hotelli- ja ravintolamuseo, hrm.finna.fi, julkaistu CC BY-ND 4.0 -lisenssillä.
Kauhajokelaisen ravintola Kantakrouvin työntekijät keittiössä vuonna 1963.

Hiiva

Kaikissa blogin resepteissä käytetään tuoretta hiivaa. Jos korvaat tuorehiivan kuivahiivalla, käytä vain puolet ohjeessa mainitusta hiivamäärästä ja noudata paketin kylkeen painettuja valmistajan ohjeita. Ja huomaa, kylmään veteen leivottuihin leipiin kuivahiiva ei sovi.

Tunne uunisi

Opettele tuntemaan oma uunisi – ja luota tietoosi. Ohjeet ovat aina suuntaa antavia. Oman kokemuksesi perusteella tiedät mikä uuninlämpö, paistoaika tai väli toimii parhaiten. Yleisenä ohjeena voi sanoa, että kiertoilmauuneissa voi käyttää ohjeen antamaa lämpötilaa alhaisempaa lämpöä.   

Celsius / Fahrenheit 

150 °C           300 °F
175 °C           350 °F
200 °C           400 °F
225 °C           425 °F
250 °C           475 °F
275 °C           525 °F

Cup / desilitra

1 cup (US)     2,4 dl
1 cup (UK)     2,8 dl

Mitä yksi desilitra painaa?

1 dl = 7 rkl

maito 100 g
piimä 100 g
vesi 100 g
vehnäjauho 65 g
ruisjauho 55 g
hiivaleipäjauho 55 g
ohrajauho 55 g
grahamjauho 60 g
maissijauho 55 g
leipämallas 60 g
kaurahiutaleet 35 g
ruishiutaleet 35 g
spelttihiutaleet 35 g
kauraleseet 55 g
vehnäleseet 20 g
pellavansiemenet 60 g
auringonkukansiemenet 100 g
kurpitsansiemenet 60 g
seesaminsiemenet 60 g
pähkinät 60 g
rusinat 60 g
siirappi 140 g
hunaja 140 g
ruokaöljy 90 g 
sulatettu voi 90 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti